Rohkema info nägemiseks:

TALLINNA VEE-ETTEVÕTJATE JÄRELEVALVE SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 253; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TALLINNA VEE-ETTEVÕTJATE JÄRELEVALVE kohta arvamuslugu!"

TALLINNA VEE-ETTEVÕTJATE JÄRELEVALVE SA hetkeolukord

Juba 253 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutus on Tallinna Linnavolikogu poolt 2002. aastal määramata ajaks asutatud eraõiguslik, erapooletu, erikontrolli õigusega järelevalveasutus. Sihtasutuse eesmärkideks on Tallinna Linnavolikogu poolt määratud vee-ettevõtjate tegevuse üle sõltumatu järelevalve teostamine ning hinnangute ja soovituste koostamine. Lähtuvalt sellisest (järelevalveasutus) staatusest ei ole tegemist tüüpilise, majandustegevust omava sihtasutusega, mistõttu kajastab ka tegevusaruanne vaid järelevalvetegevusega seotud toiminguid ning lähtuvalt Sihtasutuse põhikirjast on ülesanded ja nende täitmine aastate lõikes sarnased. Sihtasutuse põhikiri ei näe ette ning Sihtasutus ei teosta majandustegevust.

Vastavalt Tallinna Linnavolikogu 03.11.2022. otsusele nr 114 on sihtasutuse järelvalve funktsioonid antud üle Tallinna Keskkonna- ja

Kommunaalametile ja on kavas lõpetada Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutuse töö 2023. aastal.

2022. a. majandusaastal tegeleti vastavalt põhikirjale Tallinna Linnavolikogu poolt määratud vee-ettevõtjate - AS Tallinna Vesi, Tehnovõrkude

Ehituse OÜ, Pääsküla Vesi OÜ ja Esmar Vesi OÜ ning Tallinna linna vahel sõlmitud Teenuslepingutest tulenevate kohustuste täitmise kontrollimisega. Lisaks nõustati vee- ja kanalisatsiooniteenuse tarbijaid vee-ettevõtjate ja nende klientide vahel kerkinud probleemidele lahenduste või kompromisside leidmisel. Vaidluste osapooled ongi lähtunud sageli Sihtasutuse esitatud eksperthinnangutest.

Üheks töömahukamaks ülesandeks on jätkuvalt olnud nagu igal aastal, nii ka aruandeaastal AS Tallinna Vesi teenuslepingus määratud teenuste kvaliteedi tasemete nõuetele ja tegelikkusele vastavuse kontrollimine, aluseks AS Tallinna Vesi poolt 2022. aastal esitatud 2021. aasta teenuslepingu täitmise aruanne ja Sihtasutuse poolt selle perioodi jooksul tehtud täiendavad kontrollimised, tähelepanekud. Regulaarse kontrolli all oli ka teenuslepingu täitmine 2022. aastal. Lisaks esitatud aruannete kontrollimisele on Sihtasutus pidevalt suhelnud ka „pädevate asutustega“ (Keskkonnaamet, Keskkonnainspektsioon, Päästeameti Põhja Päästekeskus, Terviseameti Põhja Regionaalosakond,

Tööinspektsioon) ning objektiivse hinnangu andmiseks palunud nende kirjalikku seisukohta, kokkuvõtet 2021. aasta jooksul tekkinud küsimustele. Saadud informatsioon on fikseeritud ja kasutatud kontrolliaruande koostamisel. Olukorra sisuliseks hindamiseks on kaasa aidanud regulaarne suhtlemine AS Tallinna Vesi ja teiste vee-ettevõtjate juhtkondade ning erinevate valdkondade spetsialistidega, mille käigus on käsitletud Tallinna veemajanduse arengu seisukohalt olulisi teemasid, nagu investeeringute plaani täitmist, linnas tehtavate suuremate teede-tänavate remondiga seonduvate insenerivõrkude, sealhulgas vee- ja kanalisatsioonitrasside uuendamist, rekonstrueerimist.

Sihtasutuse pideva kontrolli all on olnud linna operatiivinformatsioonis registreeritud suuremate vee- ja kanalisatsiooniavariide likvideerimise käik ja tähtaegadest kinnipidamine. Tehti kontrollreide ja järelkontrolle just selliste avariide ning remonditöödega objektidel, kus on olnud häiritud suurem hulk tarbijaid. Aruandeaastal ei ole olnud tähtaegadest kinnipidamisel esinenud rikkumisi.

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti, kui meie suurima koostööpartneriga oleme vahetanud regulaarselt informatsiooni veemajandusega seonduvate teemade hetkeolukorrast, et olla kursis toimuvaga.

Vähenenud on kodanike avalduste arv, mis kinnitab vee-ettevõtjate klienditeeninduste head tööd. Samas on Sihtasutuse poole pöördunud nii eraisikud kui korteriühistud erinevate veemajandusega seotud küsimustega, millele oleme oma pädevuse piires ja vee-ettevõtjatelt päringu korras saadud informatsioonile ka vastanud.

Sihtasutus on saavutanud pideva järelevalve teostamisel sellise olukorra, mille kinnituseks on vee-ettevõtjate kiire reageerimine meie järelepärimistele ning probleemide lahendamine.

Sihtasutuse nõukogu poolt heaks kiidetud põhjalik ja mahukas AS Tallinna Vesi teenuslepingu täitmise kontrolliaruanne (eelmise, 2021. aasta kohta) on esitatud Tallinna Linnavalitsusele ja AS Tallinna Vesi juhatusele.

Sihtasutuse tegevust ei mõjuta hooajalisus ega majandustegevuse tsüklilisus, samuti ei esine Sihtasutuse tegevusega kaasnevaid keskkonna ja sotsiaalseid mõjusid. Sihtasutus ei oma aktsiaid, seega börsikursside muutumine mõju ei avalda. Kuna Sihtasutus tegutseb vaid Eesti piires, ei mõjuta Sihtasutust valuutakursside- ja intressimäärade muutus.

Vastavalt põhikirjale moodustavad Sihtasutuse varad linna poolt asutamisel ja peale asutamist eraldatavatest vahenditest. Sihtasutuse 2022.

aasta tulud moodustusid eranditult Tallinna linna eelarvest eraldatud vahenditest ning 2022. aastal eraldati Sihtasutusele tegevustoetuseks vahendeid kogusummas 151 880 eurot, 2021. aastal 151 880 eurot (lisa 4). 2022. aastal põhivara ei soetatud.

Sihtasutuse juhtimist ja järelevalvet juhatuse tegevuse üle teostab Sihtasutuse nõukogu. Vastavalt põhikirjale koosneb nõukogu kolmest kuni viiest liikmest ning neid on olnud aruandeperioodil kolm.

2022. aastal toimus viis nõukogu koosolekut. Nõukogu on kuulanud oma koosolekutel ära Sihtasutuse juhatuse kvartaliaruanded, kinnitanud

Sihtasutuse 2021. aasta majandusaasta aruande, andnud hinnangu 2021. aasta AS Tallinna Vesi teenuslepingus määratud teenuste kvaliteedi tasemete kontrolliaruandele, samuti kiitis nõukogu heaks Sihtasutuse 2023. aasta eelarve taotluse, mis esitati Tallinna Linnavolikogule otsustamiseks.

Sihtasutuse juhatus valitakse Sihtasutuse nõukogu poolt korraldatud avaliku konkursi korras ning oli aruandeaastal üheliikmeline.

Juhatuse pädevusse kuulub Sihtasutuse põhikirja punktis 2.3 ettenähtud ülesannete täitmine ning juhatus esitab nõukogule vähemalt kord kolme kuu jooksul aruande Sihtasutuse majandus- ja järelevalvealasest tegevusest ning majanduslikust seisundist.

Juhatus teeb otsuseid juhatuse koosolekul ning need protokollitakse.

Sihtasutuse poolt kaasatavad eksperdid ning Sihtasutuse töötajad tegutsevad iseseisvalt ja erapooletult ning peavad Sihtasutuse tegevuses osalemise ajal kinni kõigist Sihtasutuse tegevuse suhtes kehtivatest põhimõtetest. Eksperdid allkirjastavad konfidentsiaalsuse kokkuleppe, mis

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.